Очистити кишечник – очистити організм

Товста кишка

Це відділ травного тракту довжиною близько 2 м та діаметром близько 5 см. У ній всмоктуються: вуглеводи, білки, вода, розчини солей, вітаміни. Через товсту кишку видаляються відходи травлення. Тут мешкає до 500 видів різних бактерій.

Учені встановили, що склад мікрофлори товстої кишки залежить від складу харчування. На продуктах рослинного походження, розмножуються одні види бактерій, на продуктах тваринного походження – інші. Корисні для нас бактерії розмножуються на рослинній сировині. Вони виробляють амінокислоти та вітаміни і підтримують нормальну кислотно-лужну рівновагу в порожнині товстої кишки. Ці бактерії пригнічують також гнилісні й бродильні процеси і підвищують імунітет!

А бактерії, які розмножуються на тваринній сировині, особливо на м’ясі, утворюють шкідливі речовини, які підсилюють розвиток гнилісних і бродильних процесів, пригнічують імунітет, збільшують ризик виникнення онкологічних захворювань.

Всмоктувальна та видільна функції товстої кишки можуть також давати збій від надмірного споживання висококалорійних і крохмалистих продуктів. Неправильне харчування викликає також різні види дисбактеріозу.

Кінцевий результат таких аномальних процесів – самоінтоксикація організму, утворення калового каміння, хвороби серця, гальмування нормальної діяльності органів малого тазу, нирок, печінки, розмноження паразитів, онкозахворювання.

Печінка – захисний фільтр

Печінка бере участь у низці процесів: у травленні, обміні речовин, кровообігу тощо. Однією з найважливіших є її бар’єрна функція. Вся кров з кишечника разом з поживними та іншими корисними і шкідливими речовинами збирається у ворітну вену. Ворітна вена впадає до печінки, де кров очищується від різних шкідливих речовин, а після того розноситься по всьому організму.

Якщо печінку видалити, то за кілька годин організм загине від отруєння. Отож, роль печінки в підтриманні нашого здоров’я величезна. Ще Авіценна говорив: «Знай, коли ти помилишся в лікуванні печінки, твоя помилка перейде на судини і далі на все твоє тіло».

Найпоширенішим захворюванням печінки є каменеутворення. Це відбувається за неправильного харчування під впливом стресових чинників. У старшому віці камінці в печінці діагностують у кожного третього. Печінкові камінці – це затверділа жовч. Утворюються вони і в жовчному міхурі.

Лікарі розрізняють холестеринові, сольові та пігментні камінці розміром від крупинки до волоського горіха. Жовчний міхур може бути заповнений не лише камінцями, а й жовчю, що застоялася. Вона набуває темного кольору, мазутоподібної консистенції і неприємного запаху. В ній розмножуються шкідливі мікроорганізми, які спричинюють запалення печінки. Під час очищення печінки вони виходять у вигляді білих і бурих пластівців, ниток тощо.

Очищення товстої кишки

Трохи пізніше ми розповімо про найлегший і найпростіший спосіб очищення всього травного тракту, але спочатку про декілька способів, які застосовує офіційна медицина.

Підводні кишкові промивання

Цю процедуру проводять у ванні місткістю 400-600 літрів. Для виконання процедури потрібний спеціальний апарат АПКП. Лікувальну воду температури 36-37 градусів за Цельсієм вводять у кишечник порціями по 1,5-2 літри. Тривалість процедури 30-40 хвилин. За цей час через товсту кишку пропускається 20-30 літрів води! На курс лікування – близько 6 процедур.

Кишкове промивання-зрошування (за Ленським)

Спеціальний резервуар, закріплений на висоті 120 см над кушеткою, заповнюють зрошувальною рідиною температури 38-40 градусів. До гумової трубки, що відходить від резервуара, приєднують кишковий зонд, протилежний кінець якого вводять у ректальну трубку. Потім укладають пацієнта, вводять трубку в задній прохід на глибину 8-12 см і поволі запускають рідину.

В процесі зрошування кишковий зонд поволі просувають через ректальну трубку далі на глибину 40-60 см. Через вільний простір між кишковим зондом і ректальною трубкою рідина потрапляє до гумової трубочки, яка виводить її з організму, а з неї – до спеціального судна. Після цієї процедури людина відпочиває не менше 30 хвилин, а сама процедура триває 20-25 хвилин і проводять її через день. Під час однієї процедури витрачають від 8 до 20 літрів рідини. Курс лікування – 6-8 процедур.Такі очисні заходи надзвичайно ефективні, і, якщо у вас є можливість і бажання, то краще пройти одну з таких процедур у спеціальній установі.

Проте і в домашніх умовах можна досить непогано очистити кишечник. Це можна зробити двома способами: за допомогою спеціальних препаратів (продаються в аптеках) або за допомогою підсоленої води.

Очищення організму за допомогою підсоленої води

Протягом 60-90 хвилин потрібно випити близько 10 склянок підсоленої води (переварену воду охолодити до температури 40 градусів і додати сіль – карловарську, морську (продаються в аптеках), але можна і звичайну кухонну). Додавання солі – це дуже принциповий момент. Річ у тім, що звичайну воду кишечник всмоктуватиме, а солоніша за нашу кров вода, навпаки, потягне на себе рідину зі стінок кишечнику (на цьому базується ефект усіх сольових послаблювальних засобів). Таким чином, шкідливі речовини відшаровуватимуться від стінок кишок, а ще – виникне досить виражений послаблювальний ефект. Усі нечистоти вийдуть разом із водою назовні. Солону воду пити доти, доки вона не виходитиме такою ж чистою, якою була випита.

Сольовий розчин для очищення кишечнику готують із розрахунку 1 чайна ложка на 1 літр води. Головне, щоби рідина, яка виходить, була солонішою за кров. Інакше очисного ефекту не буде досягнуто. Таку процедуру ліпше виконувати вранці, натще. Випийте відразу дві-три склянки рідини й зачекайте, поки вода почне всмоктуватися до кишечнику. Потім поступово випийте решту розчину. За деякий час маєте відчути потребу відвідати туалет. По закінченню процедури потрібно поїсти. Ліпше, коли це будуть овочі або фрукти. Можна поїсти якоїсь каші. Коли виникла спрага, втамуйте її водою або свіжовіджатим соком.

Микола ЯРОСЛАВСЬКИЙ, лікар, спеціально для «Версій»

Поради лікаря

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *