Обласний конкурс юних Веб-дизайнерів та користувачів ПК «Інформатик – 2013»

11 січня 2013 року в Чернівецькому обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді проведено відкритий обласний конкурс юних веб-дизайнерів та користувачів ПК на кращу комп’ютерну програму серед школярів “Інформатик” .
web4
В змаганнях брали участь 38 учасників, вихованців гуртків інформаційних технологій Чернівецького ОЦ НТТУМ, клубу юних техніків “Кварц”, міського ЦНТТУМ, позашкільних навчальних закладів Новоселицького, Кіцманського, Сторожинецького, Герцаївського, Глибоцького, Заставнівського, Кельменецького, Путильського, Хотинського, Вижницького районів та м. Новодністровська.
Змагання проводилися у трьох номінаціях: Веб-дизайн, користувачі ПК, програмування. Учасники в кожній номінації виконували творче завдання та презентували творчі домашні проекти. Рекомендована тематика домашніх робіт: веб-сторінка на тему “2300 років від дня народження Архімеда”, презентація на тему “290 років від дня народження Григорія Сковороди”, а в секції програмування – демонстрація ігрової програми.

web10

web08

web09

web6

web12
Члени журі відзначили змістовність, самостійність та практичну доцільність представлених матеріалів. Всі учасники показали високий рівень знань та практичних навичок роботи з програмами та із стандартними офісними додатками.

web2

web11

web3

web1

web5

Утім, серед кращих в секції програмування члени журі відзначили Коцюрубу Андрія, учня гуртка інформатики Кельменецького районного дитячо-юнацького центру. Вітаємо також Люльчак Тетяну, Ротар Ірину, переможців-програмістів.
В секції користувачів ПК перше місце здобула Пашковська Ольга, учениця ліцею №3, гуртка інформатики ОЦНТТУМ. Також члени журі відмітили роботи Маротчака Юрія, Бодніцьку Юлію, Хабулю Руслана, Допіряка Богдана, Продана Олега, Отрубчак Анастасію, Гусара Юрія, Гергелійник Оксану.
В секції веб-дизайнерів перше місце виборов Влодарчик Дмитро, учень гімназії №2, гуртка ОЦ НТТУМ. Відзначені також роботи Стринадко Таїсії, Глушка Дениса, Гіби Сергія, Переджі Олександра, Гордійчука Андрія, Мельник Марії, Коляско Віталіни, Вишиван Валентина.
За підсумками роботи журі відкритого обласного конкурсу на кращу комп’ютерну програму серед школярів “Інформатик” призерів нагороджено Грамотами Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації.

web7
Також за кращий домашній проект – презентація «Неспійманий світом. 290 років від дня народження Григорія Сковороди» відзначили Ольгу Пашковську (керівник Семчук Д.Б), Бодніцьку Юлію (керівник Коляско Т.І.), Малайко Даніелу та Хабулю Руслана.
За краще домашнє завдання – веб-сторінка «2300 років від народження Архімеда, давньогрецького математика, фізика, інженера, винахідника та астронома» відзначили Дмитра Влодарчика (керівник Спориніна Т.Т.), Коляско Віталіну (керівник Коляско Т.І.), Гібу Сергія.

web07

Цікаво було поспілкуватися з учасниками конкурсу вже після вручення нагород.
Питання були всім однакові.
Як давно ти береш участь у конкурсах з інформатики?Які в тебе мрії подальшого навчання? Які завдання для тебе були цікавими у цьогорічному конкурсі?
Що ти хочеш побажати своїм одноліткам, які теж цікавляться інформаційними технологіями.

web47

Стринадко Таїсія:

– Беру участь у конкурсах з четвертого класу, і не тільки конкурсах по інформатиці. Наприклад, цього року виграла всеукраїнський конкурс “Європа навколо мене” у номінації “Відео”.  Мрію стати хорошим програмістом і мати гарну освіту.
Було цікаво попробувати писати без підказок та інтернету, по пам`яті. Шкода, що дали трохи замало часу. Хочу побажати їм терплячості, старанності та бажання йти далі.

Влодарчик Дмитро:

– Брав участь у конкурсі “БАЙТ” у п’ятому класі, в секції – графічний редактор. Я ще займався у художній школі. Люблю малювати. Ще не знаю, ким точно буду, але знання з інформатики необхідні спеціалісту будь-якого фаху. Своїм одноліткам хочу побажати успіхів та цікавого навчання.

Пашковська Ольга:

web78
– Я беру участь у конкурсах інформатики з 5-го класу, коли прийшла у гурток «Біт» при ОЦ НТТУМ. Під час навчання у гуртку мені пощастило не тільки поглиблено вивчати інформатику, а й відвідати різні міста, познайомитися з цікавими людьми, завести нових друзів. Серед конкурсів найбільш запам’яталися Всеукраїнські колоквіуми «Космос. Людина. Духовність» у м.Ужгород. Мені дуже подобається медицина, якою я хочу займатися в подальшому. Водночас розвиток цієї галузі на сучасному етапі неможливий без інформаційних технологій, отож для мене дуже важливим є вдосконалення моїх комп‘ютерних знань та вмінь.
        Цього року мені дуже сподобалася тематика домашнього завдання. Адже, як на мене, Григорій Сковорода є чи не найпомітнішим з усіх світових діячів XVIII століття. При підготовці до конкурсу мені довелося опрацювати багато літературних джерел, з яких я дізналася про надзвичайно цікаві факти про цю відому постать. Ну а у практичному турі я із задоволенням виконувала завдання, присвячені анімаціям, зокрема «Снігопад», «Компас», які потребують творчого підходу. Також сподобалося створювати буклет.
        Хотілося би побажати завжди йти вперед, не зупинятися на досягнутому, адже на комп‘ютерних технологіях тримається сучасний світ. Водночас не забувати про те, що комп‘ютер ніколи не замінить людину.

Юлія  Бодніцька:

veb11
– В конкурсах з інформатики участь беру не так давно. Мій перший конкурс з інформатики – «Байт-2011», в ньому я брала участь в номінації «Навчально-демонстраційні програми», де зайняла 2 місце, а через рік – в цій самій номінації – 1 місце.
Я надалі буду продовжувати вивчати різні програми, наприклад, я б хотіла навчитися працювати в CorelDRAW та ще в багатьох інших програмах.
У цьогорічному конкурсі для мене були цікавими завдання, де потрібно було створити публікацію та діаграми в MS Excel.
Бажаю всім успіхів, не зупинятися на досягненому і завжди йти тільки впреред!

Маротчак Юрій

– Я учень 9 класу Довгопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів Путильського району. Беру участь у конкурсах з інформаційних технологій ще з 5 класу. У 2007 році на конкурсі «Байт» я зайняв І місце і зрозумів, що якщо наполегливо готуватись до конкурсів, то навіть учні сільських шкіл мають шанс на успіх. Естафету участі в конкурсах я перейняв у свого старшого брати Миколи – студента 4 курсу фікультете комп’ютерних наук, який успішно брав участь у конкурсах протягом всього навчання в школі з 2003 року.
У подальшому я мрію пов’язати свою спеціальність з комп’ютерними технологіями. Думаю вступити до політехнічного технікуму, а потім до ЧНУ на факультет комп’ютерних наук.
Цього року всі завдання були цікавими, але більше мені сподобались завдання на створення комп’ютерних презентацій. Цікавим було також домашнє завдання.
Хочу побажати своїм ровесникам не боятись брати участь у різних конкурсах, цікавитись новинками і це принесе успіхи.

Тетяна СТРІЛЬЧИК, “Версії”,
фото автора і Василя Терлецького.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Обласний конкурс юних Веб-дизайнерів та користувачів ПК «Інформатик – 2013»”