Карети у дві кінські сили…

Кінний транспорт досить різноманітний. Це і карета, ландо, фура, дрожки, фаетон, диліжанс, бричка, лінійка, тарантас, шарабан, кабріолет…

25 вересня, на площі Філармонії у Чернівцях відбулося офіційне відкриття кінного маршруту у рамках святкування Дня туризму.
Каретна прогулянка містом за маршрутом: Соборна площа – вул.І.Франка – Центральна площа – вул.Університетська – вул.М.Коцюбинського – вул.Університетська – вул.Лесі Українки – вул.Ф.Шіллера – вул.Й.Гете -вул.М.Лисенка – Театральна площа – вул.І.Котляревського – вул.А.Міцкевича – вул.І.Франка – Соборна площа, буде відбуватися у вихідні та святкові дні.

Хтось навіть спитав, а це часом не карета з вулиці Ольги Кобилянської?
Звичайно, ні. На вулиці О. Кобилянської встановлена кована карета. Це подарунок Чернівцям  від п’ятірки ковалів – О. Мосєндзова, О. Отєнова, І. Тодоряна, Романа та Руслана Данилащуків. І фея з казки у цей раз не перетворила залізну карету на звичайну карету.

Певні занепокоєння в розмовах у городян викликала проблема прибирання «кінських яблук». Але досвід каретних прогулянок є в багатьох містах України. І закордоном – це улюблені маршрути туристів. Ні в Одесі, ні в Будапешті чи в Созополі, або у Львові на кіннних маршрутах проблем з прибиранням немає.
А найбільший інтерес у глядачів, що зібрались на площі Філармонії, викликали самі коні, їздові та вершники. Багато охочих фотографувалися поряд з екіпажами.

Тетяна Спориніна, «Версії»,
фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 коментарі “Карети у дві кінські сили…”