Як буковинцям монетизувати субсидії

Монетизації за результатами попереднього опалювального сезону підлягає економія електроенергії в еквіваленті вартості 150 кВт та природного газу –  100 кубометрів за умови, що ці ресурси використовуються для опалення. 

Максимальна сума коштів, які може отримати громадянин  –  близько 250грн. за зекономлену електроенергію та близько 700 грн. за зекономлений обсяг газу.

Під монетизацію підпадають близько 52 тисяч домогосподарств Чернівецької області. Громадяни, які зекономили ресурси, мають до 1 вересня поточного року звернутися до органів соціального захисту із відповідною заявою та вказати реквізити банківського рахунку або поштового відділення, куди можна перерахувати кошти.

 Виплата коштів відбуватиметься починаючи з вересня.

Якщо громадянин має зекономлену субсидію на газ або електроенергію, які використовуються для опалення, але з якихось причин не був включений у відповідний список на монетизацію, він може звернутися до підприємства з проханням включити його у додатковий список. Або ж – потрібно надати інформацію до районних управлінь органу соціального захисту населення про наявність зекономленої субсидії.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *