У поштових відділеннях незабаром можна буде розраховуватися картками

Державне підприємство Укрпошта отримає можливість встановлювати POS-термінали на своїх відділеннях для розрахунку платіжними картками.

Поштовий оператор отримав акредитацію від міжнародної платіжної системи Mastercard. Наразі триває процес отримання Укрпоштою статусу екваєра та ліцензії від Національного банка на здійснення операцій з картками.

“Запит Укрпошти щодо отримання членства у міжнародній платіжній системі Mastercard був схвалений 4 липня 2017 року. Ліцензійний договір між Mastercard та Укрпошта підписано, наразі триває процес технічної інтеграції”, – підтвердили членство у прес-службі Mastercard.

“Дозвіл на здійснення еквайрінгу дасть можливість встановити у відділеннях Укрпошти власні платіжні термінали”, – прокоментували у прес-службі Укрпошти.

Як стверджують представники поштового оператора, Укрпошта вже за кілька днів оголосить тендер на закупівлю 5 тис. POS-терміналів: “Стартова ціна такої покупки може бути близько 30-35 млн грн”. Проте у держпідприємства сподіваються, що в процесі торгів на майданчику ProZorro вартість терміналів ще знизиться.

Власна мережа терміналів для Укрпошти, як стверджують там, значно вигідніша з економічної точки зору, ніж встановлення у відділеннях терміналів банків-партнерів, яким за такі послуги довелося б сплачувати комісійну винагороду. Адже дає можливість отримати значно більший дохід за видачу готівкі, ніж по терміналах банків та дозволять суттєво економити витрати Укрпошти.

“За нашими підрахунками, вже за рік вартість терміналів окупиться”, – кажуть у прес-службі ДП.

Минулого тижня Укрпошта вже завершила тендер на закупівлю послуг процесингу, який буде обслуговувати мережу POS-терміналів. Переможцем стала процесингова компанія УкрКарт. За послуги фінансових консультацій та обробки транзакцій з використанням електронних платіжних засобів Укрпошта заплатить УкрКарт 215 млн грн. Тоді як стартова ціна тендеру становила 430 млн грн.

Також восени у стінах Верховної Ради планується розгляд законопроекту, який дозволить Укрпошті розширити перелік фінансових послуг без необхідності отримання банківської ліцензії. Зокрема, відкривати фізичним та юридичним особам рахунки для зарахування грошей, у т.ч. пенсії, заробітної плати, соціальної допомоги, торгової виручки тощо.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *