Покарали на півмільйона

Прискіпливу увагу податкових органів привернула торгівельна фірма в Кельменецькому районі, що спеціалізується на постачанні турецького килимового покриття та китайських побутових приладів.

За чималих валових доходів тут практикувалося мінімізування показаного в документах прибутку. Плановою перевіркою в грудні минулого року встановлено, що кельменецькі бізнесмени закуповували в Туреччині килимове покриття і декларували значно занижену митну та фактурну вартість товару.

Спритники, завдяки такому «здешевленню», користувалися спрощеною системою оподаткування, що відповідно зменшувало податок на прибуток і митні платежі.

Через банки фірма також розраховувалася з іноземними партнерами в розмірах задекларованої вартості. Жодних інших платежів – готівкою, бартером, заліком зустрічних вимог тощо, згідно з даними бухгалтерського обліку, кельменецьке підприємство не здійснювало.

Між тим міністерство фінансів Туреччини в рамках міжурядової угоди про співпрацю надало інформацію про те, що жодна з фірм-постачальників не має до буковинського підприємства жодних фінансових претензій. Хоча розбіжність у вартості складає майже 2 млн. грн!

Податківці ще вивчають, до якої багатоходової комбінації вдалися кельменчани, та держава від такої оборудки однозначно втратила, зокрема, на податку на прибуток майже 468 тисяч гривень. Однак тепер, разом із штрафними санкціями, вигадливим крутіям доведеться повернути майже 532 тис. грн.

За матеріалами відділу перевірок підприємств стратегічних галузей економіки ДПА в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *