Квартплата зросте, бо ЖРЕПи бідують?..

Минулого понеділка міський голова Олексій Каспрук зазначив, що найближчим часом Чернівецька міська рада розгляне питання підвищення тарифів на квартплату. Зумовлене це тим, що востаннє тариф підвищувався 2008 року. Нині він становить 1,8 гривні за квадратний метр, коли в інших областях ціни на такі послуги становлять 4-6 гривень.

«Фактично у тарифі обслуговування житла в Чернівцях закладена заробітна плата ще до 1000 гривень, коли нині у нас мінімальна – 3 200. Відповідно, ЖРЕПи не виконують того об’єму робіт, який вони мали би виконувати, бо гроші йдуть лише на їхнє… «виживання». Ми чітко розуміємо, що цю різницю треба доплачувати, – наголосив мер Каспрук. І додав: – Сьогодні з цього приводу була нарада, бо проблема вже існує. Але фінансисти поки що не бачать механізму, яким чином можемо платити ЖРЕПам. Як і комунальним, так і приватним. Хоча підтримати їх треба».

Тому депутати дали доручення винести на розгляд виконкому новий тариф. Його розмір поки  невідомий, оскільки нині лише здійснюються підрахунки.

Утім, як скаржиться більшість чернівчан, вони не знають, із чого складається квартплата. Бо у роздруківках ЖРЕПи повідомляють тільки про так звану базову квартплату, обслуговування ліфтів, вивезення сміття та освітлення сходових клітин. Із цих чотирьох складових основну суму становить базова квартплата. Натомість дізнатися, які ж саме послуги до неї входять, практично нікому не вдається. Як любила повторювати моя сусідка тьотя Соня: кортить знати, та не смію питати…   

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *