Кому заважає стабільне підприємство?

Заява виконкому Чернівецької регіональної організації Народної Партії

У період фінансової та політичної кризи в Україні активізувалися сили, які давно виношували плани захоплення українського роздрібного ринку газу.

Розчерком пера чиновника може бути ліквідоване ДП «Укргазмережі», до складу якого входить Чернівецька філія ДП «Укргазмережі», колектив якої нараховує майже 900 висококваліфікованих фахівців галузі з середнім стажем роботи 20-25 років. Це станеться, якщо буде виконане рішення правління НАК «Нафтогаз України» № 95 від 16.09.2008 р. про припинення діяльності ДП «Укргазмережі».

Хоча підприємство працює стабільно, не брало в борг жодної копійки, його працівники створили сучасну аварійну газову службу, яка гарантувала безпечне газоспоживання 92% користувачів блакитного палива в області (решта 8% обслуговує ВАТ «Чернівцігаз»).

Виконком Чернівецької регіональної організації Народної Партії висловлює глибоку стурбованість ситуацією, що склалася навколо Чернівецької філії ДП «Укргазмережі». Ми переконані, що підготовлене рішення є необґрунтованим і небезпечним. Масштаби можливих наслідків від такого кроку ніхто з чиновників НАК «Нафтогаз України» не аналізував. Практичного механізму ліквідації такого складного та великого підприємства не існує.

Ініціатори такого рішення повинні дати суспільству відповідь на запитання: чому намагаються ліквідувати державну структуру, яка працює керовано та прозоро, обслуговуючи 92% споживачів природного газу області, на користь приватної структури, яка обслуговує лиш 8% споживачів?

Виконком Чернівецької регіональної організації Народної Партії застерігає авторів таких дій від необдуманих кроків, які можуть призвести до збурення суспільного спокою в краї та привертає увагу керівництва області до необхідності оперативного та дієвого втручання в ситуацію з метою захисту інтересів громадян і державного сектору економіки.

Виконком Чернівецької регіональної організації Народної Партії

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *