Червона чи чорна: по чому ікра до Новорічного столу

Цьогоріч українські магазини продають червону ікру на 10-15% дорожче, ніж було минулого року.

“Найдешевше бляшанку 120 грам червоної натуральної ікри сьогодні можна знайти за 100 гривень. Середня ціна ікри форелі доброї якості – це 140-150 гривень за 100 грам. Кета обійдеться в 240 гривень за 100 грам. Ікра кети дорожча, адже вона живе тільки у дикій природі. Чорна ікра стартує від 1500 гривень за 100 грам”, – написав у Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

Раніше червону ікру фасували у бляшанки по 130 г. Минулого року з’явилася тара по 100 г. Зараз деякі виробники фасують ікру по 80 г. Таким чином здешевлюють вартість продукту.

“Потрібно уважно перевіряти терміни придатності ікри. Термін придатності ікри у склі залишився 12 місяців, як і був завжди. До 3 місяців знизився термін придатності продукту у бляшанці та пластиковій банці. Це пов’язано з переходом на використання натуральних і безпечних консервантів”,- каже Олексій Дорошенко.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *