За І півріччя 2014 року лісова галузь Буковини заробила 7,7 млн. грн.

lis17

Лідерами на Буковині  є  Путильський та Сторожинецький лісгоспи.

Про це на прес-конференції розповів начальник Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Ковальський.

– За І півріччя 2014 року державні лісогосподарські підприємства Чернівецького облуправління лісового та мисливського господарства, а також лісогосподарські підприємства агропромислового комплексу області здійснили відтворення лісів на площі 2836 га, заготовили 332,1 тис. кубометрів ліквідної деревини. Обсяг реалізації продукції за 6 місяців зріс, порівняно з аналогічним періодом минулого року, на 22,3% і  склав 169,9 млн. грн., – похвалився Ковальський.

За його словами, на ведення лісового та мисливського господарства за перше півріччя було виділено 42,9 млн. грн., з них 41,5 млн. грн. – власні кошти, 1,4 млн. грн. – бюджетні гроші. Сплачено понад 20 млн. грн. податків та обов’язкових платежів.

Позитивом у роботі підприємств Анатолій Ковальський також назвав постійне зростання середньомісячної зарплати працівників галузі: на державних лісгосппідприємствах на 1 липня 2014 року вона склала 2967 грн., по спеціалізованих підприємствах АПК – 2039 грн. Найвищою вона є у Путильському лісгоспі – 3775 грн.,заборгованостей з виплати зарплати немає.

Сьогодні перед лісівниками стоять наступні завдання – розвиток туризму і рекреації в гірській лісовій зоні  та більш повне використання недеревинних ресурсів лісів Буковини.

Повну відеоверсію прес-конференції дивіться на нашому сайті за посиланням: https://versii.cv.ua/new/u-lisovomu-gospodarstvi-bukovini-vidzvituvali-pro-robotu-za-i-pivrichchya/30123.html

Галина ЄРЕМІЦА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *