Змушують платити за неіснуючий газ: облгази вигадали нову схему

Облгази не згодні з постановою Нацкомісії з регулювання енергетики та комунальних послуг щодо незаконних донарахувань газу споживачам. Тому звернулися до суду.

“Справа коефіцієнтів” перейшла в суди”, – написав у Facebook заступник начальника департаменту енергоефективності Нафтогазу Олексій Хабатюк.

За його словами, облгази очікувано відмовляються скасувати незаконні донарахування газу, перерахувати платіжки споживачам та сплатити штраф.

“Водночас маємо 2:0 – на користь споживачів. Суди відмовили Волиньгаз та Вінницягаз у зупиненні дії рішень НКРЕКП”, – підсумував Олексій Хабатюк.

НКРЕКП вже перевірила 17 облгазів. Виявила безпідставні донарахування норм споживання газу із використанням коефіцієнту приведення до стандартних умов. Всі облгази зобов’язала перерахувати платіжки. Крім того, оштрафувала їх, крім Харківміськгаз, на 850 тис. грн.

Рахунки із завищеними нормами люди почали отримувати в листопаді 2018-го. Чотири місяці облгази додатково нараховують від 1 до 11% фактичного споживання газу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *