З 1 січня 2018 року розмір посадового окладу та окладу за військовим званням залежатиме від прожиткового мінімуму

 

Про це заявив заступник директора Департаменту фінансів Міноборони Сергій Галімський, передає 5 канал.

“Тобто при збільшенні в державі соціальних стандартів, прожиткового мінімуму, автоматично буде збільшуватися розмір посадового окладу та окладу за військовим званням військовослужбовців”, – наголосив він.

Галімський зазначив, що розміри основних видів грошового забезпечення (посадовий оклад та оклад за військовим званням) значно збільшаться порівняно з існуючими.

“Збільшення посадових окладів – в середньому у 4,5 рази. Наприклад, посадовий оклад стрільця був 530 грн – став 2700 грн. Командира танку був 720 грн – став 3170 грн. Командира бригади був 1200 грн – став 7000 грн”, – зазначив офіцер.

Зміни торкнулися і окладів за військовим званням. Так, наприклад, розмір окладу за військове звання “солдат” збільшився з 30 до 560 грн, “майор” – зі 125 до 1420 грн.

Окрім цього, прийняття постанови дозволить з 1 січня наступного року зменшити частку додаткових видів у структурі грошового забезпечення. Так, постановою скасовано 20 додаткових надбавок та винагород з 36, які існують зараз.

“Це дасть змогу кожному військовослужбовцю розуміти, які види грошового забезпечення він отримує та за що. А розмір додаткових видів складатиме всього 40%, у той час як сьогодні він складає аж 85%”, – зазначив Галімський.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *