Війна не завадила Ахметову стати найбагатшим українцем

Хоча через війну він втратив майже половину статків

Олігарх Рінат Ахметов із $7,7 млрд. статків ізнову став найбагатшим українцем, хоча й утратив майже половину статків – переважно через війну на Донбасі. Він і досі володіє статками, які дорівнюють статкам 70 «найбідніших» багатіїв зі 100 найбагатших українців з рейтингу, складеного журналом «Фокус».

За даними журналу, в минулому рейтингу в Україні було 13 доларових мільярдерів, тепер їх лише п’ятеро. Капітал найбагатших українців скоротився через окупацію Росією Криму, війну на Донбасі і девальвацію гривні, а також втрату російського ринку, зазначає видання.

2-е місце в рейтингу посів бізнесмен Ігор Коломойський із капіталом $2 млрд.

На 3-му – співвласник Групи «Приват» Геннадій Боголюбов із $1,9 млрд.

Четвертий за рейтингом – Віктор Пінчук зі статками $1,8 млрд.

Найбіднішим серед доларових мільярдерів України виявився Вадим Новінський, власник «Смарт-Холдингу» і депутат від «Опозиційного блоку». Він  – п’ятий у списку, в нього, бідаки, тільки $1,6 млрд.

Далі слідують мільйонери. На 6-му місці в рейтингу «Фокусу» опинився Костянтин Григоришин зі своїми $920 млн. 7-му сходинку посів Леонід Юрушев  – $900 млн. Одіозний Дмитро Фірташ, який зараз відсиджується у Відні, потрапив на 8 місце рейтингу із $880 млн. На 9-му – Олександр Ярославський зі статками в $850 млн. А замикає десятку лідерів Олег Бахматюк, у якого $800 млн.

Нагадаємо, найбагатший українець Рінат Ахметов за 2014 рік опустився на 113 пунктів у світовому рейтингу мільярдерів

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *