В Україні запровадили новий вид державної допомоги – на хворих дітей

Від 1 січня 2019 року державну соціальну допомогу почнуть отримувати батьки тих дітей, що мають проблеми в розвитку або важкі захворювання, але їм не встановлено інвалідність, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.
Такі люди зможуть отримувати матеріальну допомогу в розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Від 1 січня розмір такої допомоги становитиме 1497 грн, від 1 липня 2019 року – 1564 грн, а від 1 грудня 2019 року – 1638 грн.

Соціальна допомога надаватиметься батькам дітей, які страждають на важкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, на тяжкі психічні розлади, інсулінозалежну форму діабету (I типу), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня.

Така допомога надаватиметьсяся також на дитину, яка отримала важку травму, потребуєє трансплантації органу, паліативної допомоги, але не отримала інвалідності. Кабмін підрахував, що на цей вид соціальної допомоги зможуть претендувати близько 16400 осіб.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *