США будуть єдиним офшором для багатіїв планети?

Таку пропозицію  Девіда Рокфеллера та Генрі Кіссінджера обговорювали за закритими дверима члени Більдерберзького клубу, який називають «таємним світовим урядом».

На щорічних зустрічах політична й фінансова еліта Заходу «в умовах підвищеної секретності» обговорює головні проблеми планети. Цього літа більдербергці засідали в дрезденському готелі «Taschenbergpalais». Готель обгородили гратами.

 

Про що говорить мовчання?

Члени Більдерберзького клубу зв’язані джентльменським кодексом мовчання – на кшталт мафіозної «омерти». Хоча «омерта», строго кажучи, якась дивна. Адже за допомоги будь-якого пошуковика в Інтернеті, зокрема у Вікіпедії, знаходимо детальне описання цієї неформальної організації, кількості та якості її членів, прямі згадування про монарших осіб чи високих урядовців різних країн, що є постійними чи запрошуваними учасниками засідань. І ця «засекречена відкритість» либонь краще за будь-що дозволяє зрозуміти, що нам – пресі та пересічному люду, аж до рядових парламентарів, схарчовують те, що вважають за потрібне, аби створювати певну димову завісу над цілком таємною організацією. Тобто кожний витік інформації – цілком дозований і спрямований на досягнення певних, їм одним відомих цілей. Час від часу обивателя підхарчовують то масонською, то світовою єврейською, то ще якоюсь змовою. І дивним чином в усіх цих змовах варіюються конкретні та знайомі прізвища.

Почитайте самі: http://bilderberg.at.ua/index/bilderbergskij_klub/0-7

Тож сенсаційну новину на іспанському порталі Elconfidencialdigital.com про ідею перетворити Штати на один-єдиний світовий офшор раптовою чи випадковою вважати аж ніяк не можна. І, за даними перевірки виданням «Комсомольская правда» – новина не фейкова.

Повернути тишу великим грошам?

Тож які таємниці викривають (чи з чиєгось дозволу відкривають) іспанці? Верхівка айсберга: сильні світу цього дуже стурбовані «Панама-гейтом» квітня 2016-го, коли  «спалилися» не лише поважні бізнесмени з десятків країн, але й політики. У цьому списку 12 чинних і колишніх глав держав із англійським прем’єром Девідом Кемероном включно. Крім президента Порошенка, у скандалі фігурують ще значні фігури українського бізнесу та політики. Через панамський скандал конфіденційність фінансів багатьох впливових людей опинилася під загрозою. Де ж вони тепер ховатимуть свої «кревні»?

І тут надходить пропозиція від нинішнього 101-річного глави найбільш відомого фінансового клану Девіда Рокфеллера і 93-річного зубра світової політики, колишнього держсекретаря США Генрі Кіссінджера: закрити до біса усі ці Панами, Люксембурги, Кайманові, Віргінські та Бермудські острови, швейцарських «гномів» та решту офшорів! І залишити їх лише у Штатах. Америка, мовляв, – єдина країна, здатна гарантувати таємницю та збереженість вкладів мільйонерів та мільярдерів планети, секретність і безпеку їхніх фінансових операцій. І саме США не допустять скандальних витоків. Воднораз  Штати нібито матимуть змогу відокремити «чисті» гроші від «нечистих» (тобто від продажу зброї, наркотиків, проституції). Навіщо, мовляв, джентльменам бути в одній компанії з мафією?

Кінець банківської таємниці

Добре відомо, що уряд і спецслужби США останніми роками ведуть активну боротьбу із втечею американських платників податків до зарубіжних офшорів, досягши у цьому великих успіхів. Навіть змусили респектабельну нейтральну Швейцарію ділитися банківською таємницею, чого не домоглися свого часу навіть нацисти (якщо,звісно, останні не навмисне дозволили Швейцарії залишатися нейтральною). Під тиском США у Швейцарії 2013 року набрав чинності закон про міжнародну допомогу у податкових питаннях. А від 2018-го Швейцарія обмінюватиметься і з ЄС інформацією про фінансові рахунки своїх резидентів.

У самих Штатах уже набрав чинності закон про оподаткування іноземних рахунків. Іноземні банки перетворюються на агентів американської податкової служби.

Відтак припустимо, що і сам «Панама-гейт» організований «ким треба», аби не випускати грошики до офшорів, а навпаки зібрати їх у Штатах. Перша хвиля офшорного скандалу вдарила у квітні 2013-го, так званий «Офшорлікс». Міжнародному консорціуму журналістських розслідувань (МКЖР) невідомий передав 2,5 млн секретних документів на 122 тис. офшорних компаній на Віргінських островах. Компромат торкався тоді 130 тис. осіб зі 170 країн. Символічно, що цьогорічні викриття «Панамагейту» вибухнули 3 квітня. Схема та ж. Мільйони секретних документів передав невідомий. І засвітив їх у ЗМІ усе той же МКЖР. Хіба що рівень викриттів вищий.

Що пресі не під силу…

Для повноти картини додамо відомості про «правдолюбний» МЖКР, які цілком вкладаються у версію навмисності «Панамагейту». Консорціум – проект відомої організації Center for Public Integrity. Серед її спонсорів – Фонд Форда, «Відкрите суспільство» Сороса, Фонд підтримки єврейських громад, і… Фонд сім’ї Рокфеллерів, Фонд братів Рокфелерів… 60 років тому в одному з рокфеллерівських фондів починав кар’єру Гені Кіссінджер, нині член його правління. Тож хто стоїть за офшорними сенсаціями останніх років?

Вашингтонський обком починає діяти?

  А тепер про нерозривність економіки й політики. Як іронізує ще один зубр світової політики Збігнєв Бжезинський на адресу російських багатіїв: «Оскільки 500 мільярдів доларів російської еліти лежить у наших банках, ви ще розберіться: ваша це еліта чи вже наша?» Мудре зауваження. Якщо еліти різних країн зберігатимуть свої грошики за океаном, то й діяти почнуть перш за все в інтересах США, а не власних держав. Чого не зробиш, аби не втратити статки, нажиті «непосильною працею». Накази з Вашингтонського обкому навіть не знадобляться. Мафія з її омертою тьмяніє перед «більдербергцями» з їхніми викриттями. Донбас і Крим – теж не українського вже розуму справа. І не здивуюся, якщо з майже 4-х сотень постійних членів клубу насправді вирішують усе не більше десятка уже насправді втаємничених осіб. А решта – агенти впливу дуже високого рівня. Ми привідкрили лише краєчок завіси над тим, якими методами вони діють.

Дмитро ЦАРЕНКО, Інтернет-оглядач «Версій»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “США будуть єдиним офшором для багатіїв планети?”