«Срібні струни» заграли у березні

Студія «Арт-Музеум» під керівництвом члена НСХУ, заслуженого працівника культури України Олени Михайленко виросла до статусу Чернівецької обласної  громадської організації  молодих художників «Арт-НУВО». В останній тиждень березня нова митецька організація заявила про себе першою  (але цілком зрілою) виставкою в Чернівецькому Художньому музеї під назвою «Срібні струни».

DSC_0302

Вихованці Олени Миколаївни (точніше вихованки, адже більша частина багаторічних студійців – дівчата) завдячують своїй керівниці перш за все тим, що, практично не виходячи з оселі, вона рік за роком, від перших дотиків пензлів до полотна чи паперу, буквально за руку веде їх мистецьким нелегким світом, щороку ( а то й двічі на рік) ініціюючи все нові виставки.

DSC_0322

Дорослість студійців як митців підтверджується не лише новим статусом їхнього об’єднання, але й творчим зростанням кожного учасника виставки. Вони такі різні – у баченні світу, у техніках, у кольоровій гаммі, зрештою (а може, найперше) людськими якостями. За браком місця не характеризуємо кожної роботи, виривати ж частку з контексту – просто нецікаво. А чернівчанам просто радимо: навідайтеся на виставку «Срібні струни» в Художньому музеї Чернівців.

DSC_0311

Лариса ХОМИЧ, “Версії”, фото Ігоря КОНСТАНТИНЮКА, “Версії”

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *