Ринок у Новодністровську належатиме-таки громаді

Фото суд

10 хвилин знадобилося суддям Апеляційного суду Чернівецької області під головуванням судді Л.М.Перепелюк на винесення справедливого рішення, якого Новодністровська міська рада домагалася, на користь громаді міста, 10 років!

Адвокат позивача (утім, без особливого ентузіазму) просив скасувати рішення Новодністровського суду про повернення громаді міста незаконно приватизованого ринку в центрі Новодністровська (подробиці див. у ч.34 «Версій»).

Cтарший прокурор відділу представництва інтересів громадян і держави в судах  прокуратури Чернівецької області О.М.Балук (нагадаємо, прокуратура втрутилася на цій стадії у справу «з подачі» газети) наголосила на тому, що незаконна приватизація ринку стосується не лише майна його – кіосків, контейнерів та прилавків, але й добрячої ділянки землі під ними, що є спробою захвату землі, і просила залишити рішення суду в силі.

Не покидало відчуття, що уся ця справа дісталася нам у спадщину з «королівства кривих дзеркал»: люди, що приХватизували – хоч би й десять років тому – майно громади, в судовому порядку домагаються, щоби це майно у громади знову відняли!

Щоб там не було, але після винесення вердикту суду депутати (а серед тих, що приїхали до суду з Новодністровська, були здебільшого жінки) обіймалися, витирали сльози і повторювали: «Десять років! Десять років!».

Валентина ПОЦІЛУЙКО, депутатка з Новодністровська, у дверях судової зали узяла за руки кореспондента «Версій»:

– Напишіть, будь ласка: ми розуміємо, що це перемогли не ми! Це герої «Небесної сотні» полягли за те, щоби в Україні наступила нарешті справедливість! Напишіть!

Та невже народу України на роду написано – щоразу платити таку страшну ціну за правду? Тож як же було не написати?..

Лариса ХОМИЧ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *