Погляд Людмили ЧЕРЕДАРИК: новорічно-різдвяні свята – у кожного свої підсумки

Народ і влада: новорічно-різдвяні свята – у кожного свої підсумки

Найдовший у році період українських свят завершився. На жаль, більшість моїх знайомих, які зазвичай їздили взимку кататися на гірських лижах, цього року відмовили собі у цьому задоволенні. Дорого. Дехто повіз своїх дітей чи онуків до Львова  в Ігроленд, а більшість – і то далеко не щодня – могла завести малюків на ігровий майданчик DEPO’t.

Натомість слуги народу, – а як відомо, за ст. 5 Конституції України «Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування» – відпочивали так, що аж гай шумів! Подібне і не снилося пересічному українцю.

Так, Мандрівником 2017-го визнали лідера Радикальної партії Олега Ляшка, який лише за перші 8 місяців 2017-го 42 дні відпочивав у таких країнах, як Швейцарія, Австрія, Ізраїль, Франція, Хорватія, Іспанія, Германія. Нинішньої зими він побував у Таїланді. А з фотоблогу Instagram міністра ВС  Арсена Авакова видно, що він зимові свята провів в Італії.  Дружина Тигипка Вікторія, президент Одеського Міжнародного кінофестивалю, встигла відвідати 2 країни: Різдво вона святкувала в Індії, а далі з дітьми вирушила до Альп. Українського політика та громадського діяча Іллю Киву заскочили під час обіду на відпочинку на острові Балі в Індонезії.

Ну, а наш Президент із сім’єю «розслабився» на  Мальдівах – на одному з найдорожчих курортів світу, який розташувався на окремому острові. Світлини з Мальдівських островів вражають розкішшю – їх можна бачити в Інтернеті. Тільки переліт туди порошенківської делегації обійшовся у  $188 000, а одна зі страв коштувала… $18 638. Гарант фігурував на курорті під іменем Mr Incognito Petro Ukraine.

Думаю, зайве нагадувати, що Україна нині воює, що її народ впадає в усе більші злидні, а той, хто ще в змозі, просто емігрує з країни.

Адвокат Андрій Смирнов написав на сторінці у Facebook:  «Зателефонував знайомій, повідомив, що Президент країни, яка воює, Порошенко чудово провів новорічні свята на Мальдівах у колі сім’ї та гостей. Вітання, феєрверки, Слава Україні!»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *