Партія «Громадянська позиція» Гриценка увійшла до Об’єднаної опозиції

Уже підписаний документ про принципи входження партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка до складу Об’єднаної опозиції. Ними передбачено, що партії, які увійшли до Об’єднаної опозиції, формують спільну програму дій для побудови незалежної держави на основі європейських цінностей.

Олександр Турчинов, Арсеній Яценюк і Анатолій Гриценко заявляють, що на момент об’єднання партій вони не мають зобов’язань, які б обмежували їх у реалізації спільної програми дій, ні перед владою, ні перед спонсорами партій. Кожен кандидат від опозиції ще до з’їзду в письмовому вигляді зобов’язується, що, ставши депутатом, за жодних умов не залишить фракцію і не погодиться на жодну кадрову пропозицію від влади всупереч рішенню ради Об’єднаної опозиції.

За словами лідерів Об’єднаної опозиції, вона вийшла на завершальний етап формування. Проте вони не виключають, що приєднання інших партій до Об’єднаної опозиції можливе.

Як відзначив голова обласної організації «Громадянської позиції» Микола Малярчук, рішення про входження до Об’єднаної опозиції було прийняте партією, зважаючи на абсолютно об’єктивні чинники. Зокрема, у разі, якщо на виборах партія не набирає 5% голосів, вона не потрапляє до Верховної Ради. Щоби підвищити ймовірність проходження по мажоритарним округам, не розпорошувати голоси, забезпечити ефективне протистояння діючій владі і діяти проти неї єдиним фронтом, «Громадянська позиція» Гриценка увійшла до Об’єднаної опозиції.

– Це дасть можливість не програти у виборах, а ефективно побороти існуючий владний режим, – резюмував Микола Малярчук.

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *