Окремий 8-й гірсько-штурмовий батальйон дислокуватиметься у Чернівцях

Про це голова облдержадміністрації Олександр ФИЩУК розповів кореспонденту «Версій», нагадавши про зустріч у Чернівцях керівництва Міноборони України та Румунії. «Саме тоді, під час перебування генерала армії Віктора Муженка в нашій області, зайшла мова і про військове містечко №20, яке простоює в Садгорі. А це, як не кажи, вже готова інфраструктура на 16-ти гектарах землі, – наголосив він. – Та й узагалі, військова частина на території прикордонної області – це, як правило, заспокійлива пігулка».

Як повідомив губернатор, 8-й окремий гірсько-штурмовий батальйон був сформований на засадах територіальної оборони саме у Чернівцях ще у травні 2014 року. До його складу увійшли патріотично налаштовані буковинці , які прагнули захищати свою державу від ворога. Спочатку він називався 8-им батальйоном територіальної оборони. Лише 2016-го його переформували у 8-й окремий гірсько-штурмовий батальйон 10 окремої гірсько-штурмової бригади. Нині він дислокується в селі Ценжів на сусідній Івано-Франківщині.

Своє друге народження військове містечко в Садгорі має відзначити 1 червня нинішнього року. Заходи щодо дислокації згідно з планами батальйон має здійснити саме до цієї дати.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *