Чи рятує від міліціонерів пакет на пиві? Від американських – так! Від українських – ні!

 Доброго дня, Патруль «Версій»! Розкажіть, будь ласка, чи правда, що пити пиво в громадському місці можна, якщо загорнути його в непрозорий пакет!

Федір Недоспасов,  Хотин.

Після виходу Закону про заборону вживання алкогольних напоїв у громадських місцях українці почали масово загортати пляшки у паперові пакети, наївно вважаючи, що це захистить їх від штрафів (від 50 гривень). На превеликий жаль пивоманів, пакети не врятують, ба, навіть навпаки, збільшать розмір штрафів! Адже, окрім основного штрафу, міліціонери мають право фінансово покарати за приховування правопорушення! Річ у тім, що, скажімо, в США, усе, що люди тримають в пакетах – їхня приватна власність, тож американці мають право пити алкоголь з пакетів, не боячись, що їх оштрафують, навіть якшо вони зробили печать на пакетах. В Україні ж такого закону немає, тому приховування алкоголю, що вельми подобається нашим співвітчизникам, жодним чином не захистить від претензій міліціянтів.

 Хочу подякувати «Версіям» за таку чудову рубкрику! Дуже цікаво дізнаватися про корисні факти з поведінки з «людьми у формі». Мене цікавить, що означає словосполучення «громадське місце»? Це лише парки та площі, чи всі вулиці нашого міста? Дякую іще раз!  

Ксенія Кокова, Чернівці.

Шановна Ксеніє, в різних джерелах містяться різні визначення «громадських місць». Аби не заплутувати Вас у законодавчих колізіях, відповімо просто: громадське місце – це таке місце, де є велике скупчення людей. Тобто, парки, сквери, площі та багатолюдні вулиці. Теоретично, якщо ви питимете пиво на безлюдній вулиці, вас не мають права оштрафувати. Щоправда й тут проявляються прогалини в законодавсті: оскільки чіткого визначення «громадського місця» як такого немає, то суд може вас оштрафувати. Отже, будьте обережними!

Щиро ваш, Патруль «Версій».

 

Підготувала уповноважена з прав читачів Емма АНТОНЮК, «Версії».

 

Патруль «Версій»
Відтепер кожний може дізнатися про все, що цікавить у стосунках «громадянин – міліціонер» чи поскаржитися на неправомірні дії людей у формі! Крім того, ми виїжджатимемо на патрулювання  разом з ППС і першими розповідатимемо нашим читачам про найгостріші події, які відбуваються в Чернівцях!

Обізнаний – значить, захищений!

Тел. редакції (0372) 57-19-35, звернення, запитання, пропозиції пишіть на e-mail: patrul.versii@gmail.com

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *