«Чесний суддя»: назва іронічна чи героїчна?

Остання прем’єра 86-го сезону в Чернівецькому Облмуздрамі  – сатирично-юридична комедія «Чесний суддя» за п’єсою сучасного українського драматурга Юрія Васюка у постановці головного режисера театру ім. О. Кобілянської заслуженого діяча мистецтв України Мирослава Гринишина.
Сатиричний вміст назви вистави зрозуміє лише людина, своя на пострадянському просторі:  для нас суддя апріорі не може бути чесним.
Персонажі п’єси – суддя, головний лікар, співробітник СБУ, тобто, люди, які, на нашу думку, не працюють так, як мали б. Аби підкреслити подвійні стандарти в нашому суспільстві, режисер чимало працював з автором над текстом п’єси.
Юрій Васюк приїде в Чернівці на закриття сезону, яке відбудеться 25 червня. Прем’єра ж «Чесного судді» відбудеться 17 та 18 червня. Відтак закриття сезону  у Чернівецькому театрі очікується потужним.

На знімку зліва направо: режисер-постановник вистави з.д.м. Мирослав Гринишин, художній керівник театру н.а. Людмила Скрипка, провідний актор Григорій Руденко-Краєвський.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *