Чернівці прийняли виставку Олега Любківського в обійми вулиць


«Портрети міста» від Олега Любківського, що демонструвалися на Банковій у рамках Дня міста – вдале завершення мистецького проекту відомого чернівецького художника, який тривав майже півтора місяці: щоп’ятниці, щоразу в іншому місці, демонструвалися 1-2 картини з Галереї просто неба.

44rrr444555444Вдячні глядачі – так само залюблені у своє місто чернівчани – відкладаючи справи, приходили, аби ще раз відкрити для себе якусь нову таємницю рідного міста. Нинішня виставка – навіть не просто підсумок цього мистецького квесту: по п’ятницях ми змогли побачити, може, третину того, що вписалося у міський простір між фінансовим коледжем і першою школою. Виставковими стендами стали вікна першого поверху і парапет паркану вздовж шкільного подвір’я. Окрім постійних відвідувачів проекту, тут зупинялися містяни, що гуляли на святові міста цілими сім’ями. А дві студентки сперечалися біля кожної картини, вирішуючи для себе, документальна виставка чи художня… Пояснили, що виставка з робіт художника, але це вже документи з історії міста…

Описувати картини – справа невдячна: у портретах міста від Олега Любківського безліч деталей та подробиць, про які ми або щодня не згадуємо, або неуважно не помічали – а тепер біля кожної картини завмирає серце від упізнавання-відкриття. Дуже хотілося б, аби експозиція «Портрети міста» знайшла якесь постійне місце, аби глядач міг приходити не поспіхом, а знову й знову. Хіба наше місто не варте, щоби від нього раділи?

Лариса ХОМИЧ, «Версії», фото Тетяни та Сергія СПОРИНІНИХ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *