Чернівецькі активісти створили концепцію боротьби з наркоманією

31 березня 2015 року відбулася робоча зустріч Партнерської мережі установ та громадських організацій з профілактики наркоманії та інших залежностей серед молоді та дітей м. Чернівці.

Представники соціальних служб, правоохоронних органів, медичних закладів та освітніх установ ознайомилися з програмою регіональної концепції допомоги молоді з досвідом вживання психоактивних речовин, зокрема з роботою Денного реабілітаційного центру для молоді.

Автори концепції – президент благодійного фонду «Нова сім’я» Тетяна Бережна та директор Денного реабілітаційного центру для молоді Альона Бежан переконані, що вона сприятиме не лише поверненню до соціально-активного життя молодих людей, які мають досвід вживання психоактивних речовин, але й попередженню приросту до наркобізнесу «новачків».

Концепція відповідає чинному законодавству України та національній політиці боротьби з наркобізнесом, – додає координатор Партнерської мережі, юрист за освітою, Алла Шкрета-Шварцман.

В підтримку концепції виступив й головний лікар Обласного наркологічного диспансеру Віктор Самсонюк. Наразі її проект готується до подання керівництву обласної адміністрації.

Партнерська мережа установ та громадських організацій з профілактики наркоманії та інших залежностей серед молоді та дітей м. Чернівці створена в березні 2013 року, з ініціативи благодійного фонду «Нова сім’я», технічної підтримки Громадського фонду «МБФ «СНІД Фонд Схід-Захід» (AIDSFoundationEast-West — AFEW-Україна) та в результаті взаємодії з представниками органів місцевої влади.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *