Будівництво підземних переходів зруйнує транспортні артерії Чернівців

Офіційну заяву такого змісту поширила громадська організація «Буковинська агенція регіонального розвитку» (БАРР) на початку нового року. Це обгрунтований аналіз хибності намірів Чернівецької міськради збудувати підземні переходи на вул. Головній, зафіксованих у змінах до проекту рішення «Про внесення змін до цільової Програми з будівництва об’єктів житла і соціальної сфери в місті Чернівцях на 2017-2020 роки «Сучасне місто».

У бесіді з кореспондентом «Версій» голова ГО БАРР Тетяна Лебухорська наголосила, що таке будівництво суперечить чинним державним будівельним нормам; обмежує доступ до транспортної інфраструктури маломобільним групам населення, які, за різними оцінками, сягають від 30 до 50% населення; суперечить Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року. І може, найсуттєвіше, що на ділянці з підземним переходом створюється хибна ілюзія безпеки через те, що з дороги нібито «зникають» пішоходи.

Не менш суттєвий аргумент, що вулиця Головна на ділянці біля автовокзалу, де планується будувати підземнийі перехід,  постійно затоплюється під час інтенсивних опадів, що потягне за собою й затоплення, а відтак і руйнування таких споруд. На думку громадських активістів,  це не вигідно і з економічної точки зору, враховуючи вартість будівництва такого об’єкту відповідно до всіх норм. Натомість БАРР пропонує фахово дослідити транспортні потоки на перехресті вул. Головної / Комарова радіусом 100 м та здійснити моделювання транспортних потоків для визначення можливих способів підвищення провізної здатності цієї ділянки; облаштувати на пішохідних переходах якісне освітлення та пластикову розмітку червоно-білими кольорами. Із повним змістом заяви можна ознайомитися на сайті bard.cv.ua

Вл. інф. 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *